Training: Heldere grenzen

Grenzen stellen gaat over ruimte, voor jezelf en voor de ander. Het grootste deel van grenzen communiceren we via ons lichaam, door onze houdingen, gebaren, gezichtsuitdrukkingen. Indien we dit vroeger niet goed hebben geleerd, is het goed mogelijk dat, ook al geven we verbaal een grens aan, ons lichaam niet overeenkomt met deze boodschap. We hebben bijvoorbeeld moeite met ‘nee’ zeggen. Of we zijn juist te snel en te rigide in het stellen van grenzen. 

In deze training krijgen we meer inzicht in hoe we zelf grenzen stellen. Wat zijn woorden en lichaamshoudingen die we gebruiken? We oefenen om af te stemmen op de signalen van ons lichaam zodat we in contact komen met onze eigen voorkeuren en behoeften. En we gaan aan de slag met het stellen van grenzen zowel met woorden als met ons lijf. Als lichaam en taal met elkaar in overeenstemming zijn lukt het ons om heldere grenzen te stellen. Duidelijk voor onszelf en voor onze omgeving! 

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod over Grenzen? Binnenkort organiseer ik online zoomsessies (individueel en in kleine groepjes). Ik laat je graag weten wanneer die plaatsvinden!

Jouw Grens: waar zeg je JA tegen?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.
%d bloggers liken dit: